Technické služby mesta Prešov modernizujú vozidlový park

16.12.2010 Prešov

Prešov 16. decembra (TASR) – Do vozidlového parku Technických služieb mesta Prešov (TSMP) dnes pribudli dve nové vozidlá na zber komunálneho odpadu.
Ako uviedla pre TASR riaditeľka TSMP Andrea Marcinková, spoločnosť do ich nákupu investovala z vlastných zdrojov spolu 330.000 eur.
"Budú slúžiť výlučne na zber komunálneho odpadu, to znamená, môžeme v tejto chvíli naše staré vozidlá vymeniť za nové, pretože si vyžadovali vysoké náklady na opravy. Naozaj, boli to 35-ročné vozidlá, ktoré ešte momentálne brázdia ulice Prešova, ale od budúceho týždňa už budeme mať zaradené v prevádzka tie dve nové vozidlá, " konštatovala Marcinková.
Spoločnosť ich bude môcť využiť na zber a zvážanie odpadu zo sídlisk, ale aj z lokalít s individuálnou výstavbou, nakoľko zariadenie je vybavené na vyklápanie 110 a 1100-litrových odpadových nádob. Nadstavba na podvozku MAN má objem 16 kubických metrov a nachádza sa na nej rotačný lisovací systém. Okrem toho je vozidlo vo svojej zadnej časti vybavené kamerou a v kabíne je inštalovaný monitor.
Vo vozidlovom parku TSMP je v súčasnosti osem áut a podľa riaditeľky tento počet postačuje na zabezpečenie služby pre mesto v rámci dohodnutého harmonogramu zvozu.
Okrem spomínaných dvoch vozidiel v priebehu tohto roka spoločnosť zakúpila aj auto na zber separovaného odpadu, pričom asi tretinu nákladov mohli uhradiť z prostriedkov získaných od Recyklačného fondu SR. Podľa riaditeľky začiatkom roka 2011 do vozidlového parku spoločnosti pribudne ďalšie nové vozidlo, a to nosič veľkoobjemových kontajnerov. Zakúpia ho z vlastných zdrojov a príspevku z Recyklačného fondu SR.
 

Vyberte región

mark